31/3/15

Pène dou Lapassa (Vallée d'Ossau)

Avui ens aixequem amb un dia radiant. El sol sembla que brillarà i de moment no bufa el vent. Ens tornem a trobar a la gasolinera de Formigal amb la Sara i anem a aparcar al pàrquing que hi ha després del Portalet. La Sara ens té preparada una volta alternativa a la volta del Midi d'Ossau (teòricament amb menys desnivell...). 


Comencem enfilant poc després de les 9 cap al col de l'lou on avui si que tenim vistes i veiem la majestuositat del Midi.







Des del coll, desistim la pujada al Peyreguet (una mica exposada i amb neu glaçada que ens hagués obligat a fer-la amb grampons) i ens tirem vall avall fins a la Cabane de la Glère. Gran baixada de casi 500m que passa d'una neu una mica encrostada a la cremeta més exquisita que ens regala la primavera.









Enmig d'aquest paratge idílic mirem les opcions que tenim. La idea inicial era tornar directament pel coll d'Aneou, però se'ns faria curta la jornada, així que decidim pujar les fortes pendents cap al coll que queda entre el Caillabet i la Pène dou Lapassa i ens apuntem 300m.








Arribem al coll i se'ns obre una altra vall davant nostre...aquí les possibilitats són infinites. No em puc estar d'anotar-me un cim avui, així que m'acosto fins al Pène dou Lapasse, 50 m més amunt i de seguida tirem avall directe per la pala sud, no sense tirar alguna petita purga.





Un cop a baix, toca anar a buscar la vall que ens portarà al col de l'Aneou, que es fa suar amb la forta cleca de sol.



Al coll ja veiem el cotxe, només ens queda acabar de disfrutar d'aquesta primera sortida de la temporada amb neu primavera i pensant ja amb el que ens espera els pròxims dies al circ de Lescun.






Sara, Núria i Joel