24/12/12

Lac d'Aygue Longue

Després de 2 dies rebentats de cames, el dilluns ens aixequem a l'hora dels senyors i decidim anar a  treure el cap a la vallé d'Orgeix. Ahir a la tarda ja ens hi vam acostar i vam veure que podíem pujar amb el cotxe fins casi a 1300m, just on la vall comença a girar a sud, on de cop la carretera queda tallada per la neu i ens podem calçar esquís. 




Només de sortir del cotxe passades les 11h, sembla que algú s'ha deixat el forn obert...però quines glopades d'aire calent que venen...Seguint per la pista, arribem al pàrquing de dalt amb una horeta, i allà ens enfanguem pel bosc pel camí d'estiu (amb marques grogues) i que va resseguint el riu. És maco, però una mica emmarranat, segons com potser és millor fer una mica més de volta i pujar per la pista. Estem entre 40-50 minuts ballant amb els arbres fins que arribem a la cabanya (tancada), i s'obre davant nostre un reguitzell de pales. Nosaltres mirem el mapa, i la meva idea és pujar fins al llac d'Aygue Longue i després cap al coll  de la Parade i saltar directe a la vall de Mérens.




Hem de travessar unes quantes zones d'allaus de fusió fins al replà de dalt, i després va fent amagos fins que no s'arriba al llac. Arribem allà a 2d3, bona hora per acabar de pujar fins al coll, però és més dret del que ens pensàvem i està tiesso com una mala cosa, així que l'Eloi té clar que fem mitja volta. Quin circ tant tancat, segur que durant 4 mesos no hi toca gens el sol... Em miro el Pic de Perdix, sembla que per aquí es pot pujar fàcil i hi ha unes bones pales, igual que al pic de Canals de la vall veïna. 
Bufa una mica de vent així que no ens encantem i traiem pells i tirem avall, amb neu molt irregular i de seguida podrida amb la calor que fa. 





Arribats a la cabanya, decidim baixar per la pista, encara que hem de remar bastant, però es fa bastant més ràpid que pel mig del bosc i un cop a la pista mitja hora més ben bona fins arribar al cotxe. Un racó amb molt de potencial, però amb l'inconvenient que normalment s'ha d'arrancar d'Orgeix (800m), ja que no netegen la pista.







Eloi i Joel

2 comentaris:

Samuel ha dit...

Guapa eh la zona? Pujar des del poble d'Orgeix té la seva gràcia, tot i que s'allarga força la sortida...potser fer nit a la cabanya és bona idea quan la neu està tan baixa!

Traçant somnis ha dit...

Si si, una tranquil·litat increïble i amb molt de potencial aquesta zona. Quina és la cabana que està oberta?? pq jo les vaig trobar totes xapades...
Va a disfrutar aquesta setmana!!