7/12/13

Intent Pic Font de la Blanca

El divendres al a nit arribem tard a Arinsal i ens trobem amb la Núria, la Sara i la Raquel que també estan per andorra foquejant uns dies. Al vespre ben sopat mirem les opcions que tenim per l'endemà...sembla que les cares nords estan força pelades i pensem que el Pic de la Font Blanca per la vall del Comís Vell pot ser una bona opció. Així doncs, dissabte ens aixequem a l'hora dels senyors (gran error), esmorzem tranquilament i anem cap a les pistes d'Ordino on deixem el cotxe just abans de creuar el pont del riu tristaina. Hi ha neu per parar un tren i ens podem calçar els esquís a costat del mateix cotxe ja passades les 10... 



El primer tram seguim unes traces que van per la dreta del riu, pel mig del bosc on hi ha conservat un bon powder. Seguim remuntant una primera pala una mica dreta i amb la neu entre gelada i crosta que ens dona una rato de guerra, però interessant per a la pràctica de fer voltes maria. 




Després d'aquesta primera rampa ja veiem la portella de Rialb just a davant nostre (2509m). Mirem el rellotge i anem bastant tard..són ja les 12. Seguim progressant fins a sota la portella sense arribar-hi i ens enfilem per una dreta pala encarada a sud on la neu comença a estar ja una mica pastosa.


Arribats a dalt de la pala i mentre esperem el reagrupament del equipo, els que baixen del cim ens comenten que com a poc hi tenim 1 horeta fins a dalt. Són ja quasi la 1 i sembla que avui no farem cim...alguns tenen clar que no volen seguir, d'altres que no volem baixar per pales sud passades les 2 del migdia, aixi que apaga i vamonos i a disfrutar de la neu dura transformada que acaba sent crosta de la bona als últims trams. 


Primera espineta clavada de la temporada. Caldrà tornar-hi ben aviat, i millor el dia que trobem la pala sud en perfectes condicions per ser baixada! Arribats al cotxe i per desfogar-nos anem a fer una pujada per pistes a Ordino i almenys poder dir que avui si que hem fet més de 1000m de desnivell ;-)!

Raquel, Sara, Núria, Edu i Joel