28/12/12

Rocher de Scaramus et Pic Fourcat

Acabem la setmana fent esquí de fons...aquests dos pics els tenia a la llista, per fer-los en una matinal. Així que, sortint tardet de casa, em planto al coll de la Marmare passades les 11. Sembla mentida com a 1300m pot quedar tanta neu a segons quines raconades, si fa ben bé 3 setmanes que no cau ni un floc. Crec que tornaré a l'Ariège al 15 d'agost vinent aviam si encara s'hi pot esquiar.

Tot i que hi ha molta neu, el paisatge ha canviat molt en comparació a les fotos d'en Sam del Pont de la Puríssima. Torno a sortir sol avui i a més vaig ultraracing, sense casc ni piolet ni pala ni sonda! Començant per la pista, s'han de fer un parell de trams sobre terra fins que no es canvia d'orientació. En 15 minuts ja em planto a l'esplanada on es veu el Rocher de Scaramus. Quin pastisset, però tocarà fer uns plans que no vegis fins a plantar-me a sota el pic. 


Per fer-ne més a via, i com que faré els dos cims, en comptes d'anar per la carena tiro tot recte fins a la base de la cara nord de l'Scaramus i d'allà directe al coll entre l'Scaramus i el Fourcat. Neu entre dura i gelada als llocs on encara no ha tocat el sol. Entreveig una baixada bastant interessant a la cara NE del Fourcat fins al bosc, però hauré de veure si s'ha estovat suficient la neu...



M'acabo d'arribar fins al cim amb poc més d'una horeta des de que he sortit del cotxe, i de nou quedo parat de la quantitat de neu que hi ha cap al Saint Barthélemy.



Trec pells i faig uns quants girs fins al coll. Trec al cap a la baixada fins al bosc, però la neu està massa gelada, una llàstima. Del coll, apuro tan com puc fins que carrego esquís fins al cim del Roche de Scaramus i d'aquí avall fins al cotxe per la carena i fent un bon tram d'esquí de fons...



Joel