17/3/14

Monte Aquila (2495) +520m i Roma Express!


Últim dia per terres italianes. Mentre uns van de bon matí cap a Roma, els altres insaciables que no en tenim mai prou de neu tornem a agafar el Funivia amb presses i ens plantem ben aviat a Campo Imperatone. Avui toca sortideta de despedida i en Miquel ens porta al Monte Aquila, a les faldes del Gran Sasso.



Pugem directe a Sella di Monte Aquila, bastant més directe i ràpid que per la cresta que vam anar el dissabte de camí al Gran Sasso. Un cop allà, només queda acabar d'arribar al cim, amb una brisa que ens permet finalment, veure el tant desitjat Adriàtic!!






Fem una mica de temps per esperar que la cara sud del Monte Aquila se'ns posi al dente. Primers girs adrenalítics encara amb la neu una xic glaçada, però que es va estovant a mesura que anem baixant.



Temps d'arribar a baix a la pala, posar pells i remuntar fins a la sortida del Funicular. Arribem a l'hotel, dutxa, recollida de trastos i amb la furgo a tope cap a Roma tots clapats menys el conductor. Aparquem a costat de l'estazione centrale i en Samuel ens fa un tour express de la ciutat. 

Cada dia tinc més clar que els viatges a partir d'ara o amb esquís o amb btt. Dues hores a Roma cansen més que 5000m de desnivell als Apennins!

 


4 dies per emmarcar de bon temps, bona neu, grans muntanyes i millor companyia. Es farà llarga Sassos l'espera fins el pròxim viatge Boom Boom del març de 2015!!


Maso, Popi, Samuel, Gemma, Carles, Jaume, Joel, Dani, Edu, Miquel, Eva i Albert.