20/1/17

Tossal Bovinar

Hi ha neu fins al fons de vall de la Cerdanya, com serà que no n'hi hagi doncs a les cares sud grans miradors de les canals del Cadí com la Tossa Plana o el Tossal Bovinar. Arribem a l'estació d'esquí de fons de Lles i anem direcció el refugi del Pradell per l'itinerari marcat (no per la pista). Ens demanen 2,5€ per travessar les tanques de l'estació i anar a buscar el camí i posterior GR!




Serrat dels Cugots i Tossal Bovinar al fons

Arribem al refugi de Pradell i veiem el cartell indicador per anar a la Tossa Plana, però seguim fent uns 500m més de pista i ens desviem a la dreta per anar a buscar el Serrat dels Cugots. Primer obrint traça fons pels prats i després encara més fonda per mig del bosc.




Quan s'acaba el bosc ha ventat més i la neu està un mica més dura i costa menys d'avançar. A 500 metres del cim la boira ens engoleix i seguim avançant creiem amb la bona direcció. Quedem totalment desorientats i hem d'acabar engengant el gps per adonar-nos que els nord està 120º més a l'esquerre del que creiem!! Arribem amb la bruixola al cim, mengem una mica i s'aclareix per moments.





Voliem baixar per la cara NE cap a la Bassota de Setut, però la boira i la neu glaçada de dalt ens fan tornar per on hem pujat. Alguna que altra revolcada a la baixada i només una pala amb pols fonda. Lo altre neu ventada i dura fins que tornem a enganxar la pista.



Maso i Joel