31/12/16

BTT pel Capcir

Vistes les condicions, deixo aparcats definitivament els esquís per aquests dies i miro rutes per fer amb la bici. Això és un petit paradís pels amants de la BTT.

El primer dia em decideixo per la vall de Galba des del inici de tot, des del poble de Puyvalador mateix, passant per Esposolla i agafant la pista forestal que va fins al segon refugi (Barraca de la Jaça de la Llosa). Gens de neu a baix i a mesura que vaig guanyant alçada als trams de bosc on hi ha ombra hi ha uns 5cm de neu, però que es deixa transitar molt bé!

Al contrari de quan fem esquí de muntanya, toca buscar les solanes, i sortir una mica tard intentant que el termòmetre estigui per sobre els 0ºC...

En tenia un bon records de quan fa ja 8 anys la vam fer amb esquís fent el Pic Terrers i Mortiers: 
http://denamurjunior.blogspot.com.es/2008/09/vall-de-galba-morters-i-terrers.html





L'útlim dia de l'any 2016 em decanto per anar també cap a una zona on havia estat fa uns hiverns...en aquella ocasió havia caigut un paquet com pocs cops he vist i vam aprofitar per obrir traça fonda. Avui vaig cap a la Serra de Madres. Des de Real, agafo una de les pistes que puja al coll de Sansa. Això és cara oest i a molts llocs encara no toca el sol i es nota de valent. Bastants trams de pista amb neu (que es fan molt bé de pujada) i un bon fred fins que no arribo al coll!


Un cop dalt, segueixo la pista que va cap al Pic de la Pelada i el refugi dels Estagnols. Al fer la pista cap al refugi, en res s'assembla en aquell mes de febrer de fa 4 hiverns...



http://denamurjunior.blogspot.com.es/2013/02/pic-de-la-pelada.html

Segueixo gaudint del sol i l'escalfor i arribo fins al refugi, que aquell dia no vam tenir temps d'anar a veure.



Reculo fins al coll de Sansa i en comptes de baixar de nou cap a Real, vaig direcció nord i recorro tota la cara oest de la Serra de Madres fins al Abri du Becet abans de deixar-me caure un altra cop cap a l'Estany de Puyvalador, avui si, amb moltes dificultats per baixar els trams de pista glaçada..



Joel