28/1/17

Taga des de Ribes de Freser

Aprofitem l'abundant nevada al Ripollès a totes les cotes per fer el Taga sortint des la mateixa població de Ribes de Freser. Deixem el cotxe a costat del dipòsit (final del carrer d'Eudald Coma) a 961m. La pista que segueix amunt està nevada però ahir devia ploure fins a 1200-1300m i la neu aquí està molt molla i per no aixafar les pells a la primera de canvi decidim sortir amb esquís a l'esquena. De seguida enganxem amb el camí que ve de l'estació del cremallera i les marques grogues. Ens posem per dins el bosc i anem a peu fins a la Collada del Mas Conill 1140m. 


Calcem esquís amb una neu encara un xic massa humida i seguim la pista sempre amb esquís fins als Plans de la Massana (1440m). Aquí el bosc s'obre i surt el sol i veiem de ple la cara oest del Taga.

 

Seguim pujant per la traça de baixada d'un surfer. Arribem a cota 1500 i hi ha una neu pols al·lucinant. Entrem al tram de bosc estret amb els arbres arrebossats de neu.El bosc s'acaba i seguim per la bona pala oest del taga fins que arribem al tram de dalt que es va aplanant i toca remar fort fins arribar a la creu quan el dia es comença a emboirar una mica. 2h 45min obrint traça fonda de la meitat en amunt (2040m). 
Trobem els que pugen de Pardines que ens diuen que la nord està espectacular. Aprofitem una aclarida de la boira per llençar-nos entre el pins. Brutal!Polsarraca fonda fins a la basseta de cota 1800m, on per sort trobem una traça de pujada que ens condueix de nou a dalt, això si amb uns pams de campionat!!De nou a la carena ja només toca desfer el camí de pujada, primer amb molt bona neu fins que al arribar al bosc la calor a humitejat tant la neu que costa maniobrar. Esquiem de baixada fins a 1300m, es podria apurar fins on hem calçat de pujada, avui però cuidarem les fustes.
Boníssima sortida que feia molts anys que tenia en ment!Dani i Joel