9/12/16

Cap de Raspes Roies i Tuc de Moró

Diuen que aquest any la neu és a la vall de Boí, doncs què millor que aprofitar els 4 dies de pont per comprovar si és veritat. 

Arribem dijous al migdia a la vall i anem cap a la presa de Cavallers amb la idea d'anar fins al Ventosa per escalfar motors. Uns hi arriben i els altres ens quedem a mig camí doncs no cal forçar la maquinària d'alguns i millor conservar les cames dels altres que els pròxims dies farem metres!


Divendres ens plantem al pàrquing de l'estació d'esquí de Boï-Taüll i enfilem cap al barranc de Collbirrós ben solitari avui doncs el remuntador de Puig Falcó està espatllat per la nostra sort. Arribem al coll i seguim la "pista" cap al Cap de Raspes Roies (2754m). 


Últims metres abans d'arribar al coll

Arribant al Raspes Roies. La boira de la plana de Lleida al fons.
Mentre acabem de rumiar la circular que farem avui, uns companys ens diuen que la cara nord-est del Tuc de Muntanyó està per llepar-se'n els dits així que baixem cap al coll de Roies i sense perdre alçada flanquegem fins a mitja pala. D'allà saltem amb pols de la bona cap al clot de la Mina i fins al Planell de la Bassa (2226m).

Sud del Raspes Roies al fons.

Descens cap  al Planell de la Bassa

Pala Nord-est del Tuc de Muntanyó



Seguim una traça feta que ens porta al Estanyets de Llevata i d'allà directe per una forta pendent anem a buscar la Serra de la Tea fins al Tuc de Moró (2739m). Tot pujant ens fixem el cim que tenim darrere nostre...immaculat i amb un traça perfecte de pujada i només dues de baixada...son els Pics de les Raspes del Corral de Taüll...i creiem que demà tocarà fer-hi visita obligada.

Pujant al Tuc de Moró. Al fons els Pics de les Raspes del Corral de Taüll i més a la dreta el Tossal Llarg

Des del Tuc de Moró ens mirem les diferents opcions...la fàcil seria tornar per la carena al Collbirrós, però encara volem fer uns quants metres més. Traiem el cap a la nord i no ho acabem de veure clar i decidim baixar cap  a la passada de Moró i just abans d'arribar-hi saltem cap al nord fins a les Cometes de Moró (2375m). Bona neu pols a dalt encara que un mica ventada.

Cap a la passada de Moró

Descens cap a la Cometes de Moró


Tornem a posar pells per tercera vegada i enfilem cap a Collbirrós per una bona traça per pols que es manté ben fresca i que ens fa rumiar un cop som a dalt si hem de tornar a baixar cap les cometes de Moró o no...



Finalment, i com que volem el comodí per demà, decidim tornar cap avall al pàrquing i conservar les cames. Salvem la baixada per Collbirrós...per la solana amb neu primavera fins al pàrquing.

Descens de Collbirrós cap al pàrquing

Bona circular de 1400m i 5 horetes. Demà més i millor!

Samuel i Joel

1 comentari:

Samuel ha dit...

Bona sortida i bon ritme!

Entre aquesta ruta i la de dissabte crec que hem fet un parell de bones voltes per pendre vistes...hi ha moltes més sortides a fer per la zona!

Vejam la de dissabte...que promet!