9/7/16

Pic de Comabona - Serra del Cadí

Molts cops l'havia contemplat i admirat passant amb cotxe des de puigcerdà cap a la Seu d'Urgell però la veritat és que només m'hi havia deixat caure un dia a un intent de fer la canal del cristall. La Serra del Cadí, amb un paisatge ben característic del nostre estimat Pirineu és el destí d'avui per anar a preparar les cames pel tute que ens espera a Ice Land! 


Pugem pels 10 km de turtuosa pista que enllacen el poble de Montellà amb el refugi de Prat d'Aguiló. Tenim en ment fer una circular crec que bastant típica des del mateix refugi i assolint el Comabona.


Comencem pujant fort cap al Pas dels Gasolans en un dels dies més infernals de l'estiu. Per sort al arribar a dalt es tapa una mica i ens deixa respirar..Resseguim la carena tot contemplant les infinites canals que cauen cap a la vessant nord fins arribar al cim del Comabona.


Seguim baixant per la carena fins al coll de tanca la porta i ja tornem a endinsar-nos al bosc seguint el camí ben fresat que porta de nou al refugi.Núria i Joel