18/4/15

Bastiments i Bacivers

Per estrany que pugui semblar, som a finals d'abril i encara no he pujat el Bastiments aquesta temporada. De fet, només he anat un parell de dies a Vallter, un vam fer marxa enrere pel vent, i l'altre vaig anar cap al Pic de la Dona.
Amb un intent frustrat d'anar a Andorra a fer la canal de l'Alt (la meteo no és l'adequada), anem cap a Valler amb en Samuel.
Des del pàrquing de dalt pugem lleugerets la pista de l'esquerre encara amb neu continua des de 100 metres del cotxe, i acabades les pistes, en comptes d'anar cap al coll de la Marrana, pugem directe un pala ben adreçada. En Samuel que feia veure que bufava, aquí demostra que de cansat res de res, i en un plis plas es planta a dalt. La Pala de Bastiments fa goig i amb mica de neu que va caure dijous. La pugem per la dreta, on sembla que té menys pendents i arribem els primers del dia a dalt amb menys d'1h 30min.




La pala de la cara nord directe està com no me l'havia trobat mai, així que acabem de pujar fins al punt més alt i ens llencem directes avall. A dalt una capa fina de neu nova sobre una de dura, però que a la part baixa se'ns encrosta una mica. Molta neu encara ens aquesta raconada. Del llac ni rastre.

Pugem pel llom fins a dalt de Bacives. Em miro la Canal Neret, però avui no és el dia de baixar-la...paciència ja arribarà el dia que la trobem amb neu pols o cremeta de la bona. Esmorzem i baixem directes per la pala que porta al pla de Mourens. Ben adreçada al principi i després s'estreny amb neu primavera que al final trobem un xic massa tova.

De baix pugem cap al Coma Ombriaga i d'allà saltem de nou cap a l'estació sempre amb molta bona primavera.

Vallter ja ho té això, decepiciona el 90% de les vegades que hi vas, i quan menys te n'esperes et sorprèn com el dia d'avui, on queda (a partir de 2300m) neu per setmanes!
Samuel i Joel

2 comentaris:

Samuel ha dit...

jjaja que bo quins estilassos...haurem d'anar a un curs de perfeccionament!!!

ostres la teva gopro diria que grava amb colors més vius i la meva més apagats...i l'angle potser queda millor més gran...canviaré la configuració crec!!!

Traçant somnis ha dit...

podría ser la diferencia de la silver i la Black també!