4/1/23

Pointe Rénod occidental

 Segon dia de bo bo en aquesta primera setmana de l'any. Les condicions a cotes baixes son lamentables, així que tornem a pujar fort de cotxe tant com podem i anem a buscar la neu als glaciars. Això es tradueix en pujar amb cotxe a Val thorens 2300 i d'allà pujar per les pistes fins al Col de Thorens per tornar a tenir accés al glacier de Chaviere. Avui però anem cap al sud, en comptes de Peclet. 




Des del coll traiem pells per fer un primer descens per neu excel·lent fins a sota el coll Pierre Lory. La sensació és de soledat adsoluta. Tothom en aquest glaciar va cap a Peclet, però nosaltres des de l'altre dia que ens fan salivera els Pics Rénod i la seva pala nord. Així doncs a cota 3000 tornem a posar pells i tocar obrir traça mig fonda pel llarg i pla glaciar fins arribar a sota la pala. El tros més dret l'agafem per la part dreta per acabar flanquejant tota la part superior fins al coll i aquí acabem d'arribar fins al cim a peu. Cim de nou molt treballat.





La tornada la fem pel mateix itinerari, amb bona pols en tota la part del glaciar per estrenar i remuntant els 200m fins al col de Thorens i tornant per les pistes.


Eloi, Ian i Joel