1/1/23

Mont de Gebróulaz

 Trobada familiar a "mig camí" de Cataluya, Munich, Oslo. Tornem a passar uns dies de Nadal a Albertville on malgrat la poca innivació aconseguim trobar bones i fredes neus en alçada. 

Deixem el cotxe a Val thornes, al P3 (tots de pagament) i abans que engeguin els remuntadors ja estem pujant per les pistes direcció la gran Moraines d'un antic glaciar que hi devia haver abans del Col de Thorens. Toca pagar aquest peatge de +800m foquejant per pistes per trobar el nostre petit paradís del Glacier de Chavière. Inicialment volíem fer una ruta molt ambiciosa i no és potser la millor època per fer-la fent circular baixant pel glaciar de Gébroulaz però avui ens conformarem amb un sube-baja a un 3500m.

Del coll de Thorens remuntem el poc que queda del que havia estat un gran glaciar cap al coll de Gébroulaz fins a guanyar el coll del mateix nom. Aquí bufa fort vent i ens acostem al Dôme de Polset que voliem fer, però toca fer un flanqueig per glaciar encara amb esquerdes que no ens fa gràcia i ens acabem posant el grampons i remuntem el Mont de Gébroulaz (3509m).





Descens pel camí de pujada amb algun que altre problema de cola als esquís que no em permeten gaudir com hagués volgut però que salvem amb més que bona nota.


Eloi, Ian i Joel