7/2/18

Matagalls

Nevada històrica per quantitat i extensió al nord de Catalunya. El Montseny s'ha posat la capa blanca i quina capa! Avui pleguem aviat de treballar i ens plantem a les 14h a Collformic. Molta gent al pàrquing i a la muntanya.

Ens calcem esquís al cap de 3 minuts de sortir del cotxe i pugem pel camí fins al Pla de la Barraca. Aquí la qualitat de la neu millora molt i baixem cap al torrent i sense travessar-lo anem sempre pel marge dret remuntant fins que ens enfilem a l'última pala amb molt bona neu pols i el llom final del Matagalls. 





Traiem pells i anem cap a coll Pregon fent un primer eslalom pels faigs més típic de les Rocky que del Montseny. Hi ha ben bé 80 cm de neu pols. A coll Pregon seguim davallant direcció Viladrau fent les delicies fins a cota 1300 on s'acaba el descens directe i la xalada de la temporada. 







Tornem a remuntar per la traça ben marcada de pujada però en comptes d'anar per Coll Pregon va directe a petar casi a la creu del Matagalls fent una bona retallada. L'Albert no li enganxen les pells i els últims metres de fageda els fa caminant amb neu fins la cintura i arrastrant-se a lo Rambo. Segon cim a les 17:45, se'ns hi farà fosc avui! Baixem per on hem pujat
, menys trillat i per l'orientació tornem a agafar una bona pala nord amb neu pols evitant aixi la mica de crosta que es fa fent a les solanes. Remuntem fins al Pla de la Barraca i d'allà flanquejant per neu ben guarra fins a Collformic.










 Per ser una sortida de tarda al final n'hem fet 1100.



Albert i Joel