7/8/15

Vietnam del Centre: Phong Nha i Hoi An

Per traslladar-nos del nord de Vietnam a la zona del centre, decidim provar els "famosos" sleeping bus de que tant hem sentit. De Halong un bus normal ens porta fins a Ninh Binh amb 4 hores on enllaçarem a les 21h amb un bus nocturn que ens deixarà a primeríssima hora a "My Son". 
Ens queden tres hores mortes a Ninh Binh, el temps just per relaxar-nos amb el nostre primer massatge del sud-est asiàtic i sopar.

Amb quasi una hora de retràs pas el night bus que ens portarà cap a Phong Nha. Amb l'aire condicionat a tope, ens toca anar al darrere de tot on hi ha 3 llits i ens toca compartir el tercer llit amb un armari empotrat d'alemanya.


Molt bona experiència tenim amb els busos nocturns a Vietnam.

A les 6 del matí ens deixa el bus a My Son, poble al centre del Park National de Phong Nha. No és massa bona hora per buscar un hotel, però trobem una bona dona que ens deixa una habitació per 8$ ja des de primera hora del matí.

Durant el matí plujós aprofitem per anar a visitar les coves de Phong Nha que s'ha de visitar amb barca per dins el riu i que francament trobem prou espectaculars tot i no ser molt espeleòlegs.





A la tarda ens decantem per llogar una moto i anar fins a les passarel·les de Nuoc-Moc. Res de l'altre món i menys enmig de la forta pluja. Amb la cova del matí hem quedat fart de coves, però pels més espeleòlegs, us podeu acostar a la cova Paradaise de 31 km de llarga. Nosaltres acabem la tarda passejant amb moto i acostant-nos fins a la selva i la frontera amb Laos, que francament té pinta de ser un país encara molt verge.





Anem a dormir aviat doncs l'endemà a les 5 del matí en recull un sleeping bus que ens portarà fins a Hue on passarem 2hores abans d'anar fins a la càlida ciutat de Hoi An.



Tot i que Hue està molt recomanda i totes les agències de viatges la inclouen en els seus tours, i seguint els consells d'alguns amics que han comentat que és prescindible, decidim saltar-nos la ciutat imperial. És una ciutat de temples. No és ni molt menys el nostre fort i si és per temples, ja en veurem suficients a Angkor i molt millors. Tot i això, aprofitem les dues horetes que fem d'escala a Hue per fer-nos portar amb una bici tuk tuk fins a l'entrada a la ciutat imperial ;-)




D'allà ens queden ja només unes poques hores fins a Hoi An on després de quasi 10 dies de pluja ens espera el mar i el sol radiant ;-)!


Des de l'estació de busos mateix una noia ens ofereix portar-nos gratuïtament al seu hotel que diu que està força bé i prou ben localitzat. Li donem una oportunitat. Ens ofereixen una habitació per 12$ i després d'adonar-nos que tant l'habitació com l'hotel s'assemblen més a un 4* occidental, ens hi quedem. Sense dubte el millor hotel de totes les nostres vacances. Grassland hotel.



Fem unes mini-vacances de les vacances i descansem tres dies en aquest hotel. Un dia lloguem bicis per anar a fer el mandra i una bona maríscada a la platja i l'altre contractem una excursió a la illa de Cat Ba on per uns 40$ pots fer un bateig de submarinisme més de recomanable. No veus la fauna que pots veure a Tailàndia, Indonèssia o Bali, però sense dubte molt millor que la Costa Brava.






Havíem llegit que la ciutat de Hoi An era la més maca de tot el país, i no ens esperàvem que ho fós tant! Després de gaudir de la platja, els vespres toca perdre's pel casc antic de la ciutat il·luminat amb mils de llums que donen caire més que romàntic a la ciutat.







Després d'haver descansat, toca anar cap al sud del país i la seva capital Ho Chi Minh. Lluny de voler-nos passar 17 hores dins el bus per fer els 700 km de distància, i com que creiem que no hi ha cap punt molt interessant entre mig, 3 dies abans comprem un bitllet d'avió de Dannang (ciutat a 50 min de Hoi An) a Ho Chi Minh amb Jetstar Pacific (70$) que amb un hora de trajecte ens deixa a la capital.