24/12/19

Puigpedrós per Guils-Fontanera

Avui sortim aviat doncs tots tenim clar que farem una matinal i serem a les 3 a casa i a les 4 al dentista. Descartada l'opció Puigmal per Fontalba per les condicions de neu, ens enfilem a la collada i en Samuel ens porta a fer plans al Puigpedrós. Pujant cap a l'estació de Guils, després de veure tres cartells que deia que la barrera només estava oberta de 9h a 17h, finalment ens trobem la barrera. Son les 8:15h....Esmorzem i per sort ens obren una mica abans, just per arribar a dalt i començar a foquejar a les 9 i poc. Remuntem per la pista principal que porta cap a Malniu i quan s'acaba l'estació d'esquí ens posem per un corriol cap al refugi de Freixa. Abans d'arribar-hi ens busquem o més aviat ens compliquem la vida i anem cap a la tartera Roja. Un laberint de granit cobert de mig metre de neu ple de trampes i forats que quedem ben arrebossats de neu.




Finalment arribem a la clariana i d'allà enfilem la carena amb 4 llaçades cap al Puig Farinós i d'allà 1 hora de plans (400m+) fins al cim del Puigpedrós que sembla que no s'hi arribi mai. 







Després de esmorzar dinar, comencem a baixar a la 1 per sobre de neu ventada prou bona fins que arribem a l'entrada de la vall del Malforat. Si tornem per on hem vingut toca posar pells per remuntar un llom, així que tant per tant baixem 300m més d'aquesta solitària vall intentant no passar-nos de frenada, doncs la vall s'ho val. Parem just al costat d'una pala canal que remuntant 150m amb grampons en torna a deixar al llom del Puigpedrós. Posem de nou esquís i baixem ara pel pla de la Tossa i les canals de Guils fins a empalmat amb la pista d'esquí de fons "La Tossa" que remant remant ens deixa de nou al pàrquing a les 4. Ni dinar a casa, ni dentista. El tió això si que no falli!










Eloi, Samuel, Xevi i Joel