31/12/19

Col du Fruit

Últim dia de l'any que acabem fent les delícies a cavall entre Meribel i Courchevel. És difícil trobar vall sense remuntadors al sector de les 3 Valls. Anem fins al sector de Meribel-Motaret on trobem un pàrquing amb lloc i gratis on deixar el cotxe i començar a foquejar per les pistes d'esquí de fons amb els primeres llums del dia.


Avancem per les pistes durant uns 15 minuts fins que trenquem a mà esquerre per anar cap al reuge de Plan i posteriorment cap al Chalet de Fruit entrant a la reserva natural del Plan de Tueda. 
Arribats al Vallón du Fruit i veure els seus plans, descartem els nostre objectiu inicial del Dome de Polset (3500m). Decidim avui anar a fer pales més directes i creuem el riu i ens n'anem cap a sota l'Aiguille du Fruit per pujar cap al coll del mateix nom, per una bona traça fet dels dies anteriors.







Just a sota el coll on aprofitem el replà per esmorzar, veiem que l'última pala d'accés al coll està encara gelada, decidim pujar al coll del costat a la dreta de la Point Emilienne on arribem sense cap problema seguint la traça. Veiem a l'altra banda l'estació de Courchevel on no ens podem estar de baixar 200 m de neu pols fonda que ens escalfen bé les cames. D'aquí i sense arribar a pistes i volent-les evitar, decidim posar pells i pujar si el Col du Fruit per la seva cara nord on toca obrir traça fonda per arribar-hi.


Del coll ens enfilem sense més dificultat cap al un cim sense nom just abans de la Petite Saulire que no sigui dit que no hem fet cap "cim" amb bones vistes al nostre objectiu inicial del dia, el glaciar de Gebroulaz i el Dome de Polset.


Tornem al Col de Fruit on ens espera una bona palarrassa des de dalt al coll fins a tornar a creuar al torrent amb un bon pam de neu pols molt llarga que som incapaços de baixar sense descansar.


D'aquí ja esquí de supervivència amb neu pols i una mica encrostada pel bosc i fins a les pistes d'esquí de fons que es deixen lliscar bé i ens permet arribar prou ràpid al pàrquing de Meribel.


Eloi, Ian i Joel