3/3/18

Taga i Puigestela

Amb un any tant generós com el que estem tenint, no hi podia faltar el duo de la Serra Cavallera. Surto de casa passades les 9 doncs no tenia massa clar si sortir o no i vaig fins a Pardines. Aparco a Santa Magdalena, als camps de sota ja que avui hi ha una munió de gent a les 10 aparcant.



Tot i que a mitja setmana va nevar a cota 0, avui la neu es troba una mica per sobre dels 1200m i toca portejar uns 10 minuts seguint la pista. Ha plogut fins ben amunt i la neu està dura, molt dura al tram final, fins al punt que no val la pena llençar-se per la pala nord del Taga que tant i tant bé trobem a vegades. Vist el panorama decideixo baixar per la carena est que va a parar la Portella d'Ogassa on la neu s'ha estovat una mica i permet disfrutar una mica més de la baixada. Torno a posar pells i faig la llarga carena fins al Puig Estela. Avui bufa vent i ha netejar l'atmosfera, tant que es veu molt bé el golf de Roses des d'aquí.






Toca baixar, i mirar de no espifiar-la gaire si no vull fer una bona remada per arribar al cotxe. Desfaig la carena flanquejant fins al Puig de la Coma d'Olla i d'aquí salto directe fins al Plans de Moreroles on puc empalmar amb la pista de pujada. La neu de baixada, dura gelada al tram de dalt, bona primavera al tram mig, i neu de peixeteria a partir de 1500m. La calor apreta i a la tornada descalço ben bé mig quilòmetre més amunt d'on he calçat de pujada. L'hivern pot haver fet l'últim "coletazo" aquesta setmana, i potser també s'ha acabat esquiar a la Serra Cavallera fins la temporada que ve. Bona matinal i bon entreno amb mil metrets i poc més de 3 hores de ruta.

Joel