12/1/14

Tuc des Armèros

Després d'un dissabte d'emocions fortes al Barlonguera, diumenge ens abandonen el Roger i el Capi, i amb l'Edu i l'Adrià tirem cap a la Bagergue aviadet al matí per anar cap al Pincèla o l'Armèros. La neu a la pista no ens deixa remuntar gaire més amunt del poble. Carreguem trastos a l'esquena i els portem fins poc després de travessar el primer riu on ja podem calçar a costat del barratge de Santa Margalida.



Travessem encara un parell de rius i comencem a enfilar la vall per les suaus pendents, tot esquivant els considerables allaus de fusió que baixen del Bony d'Arenho. Arribem a la vall que va cap al Pincela, però en vistes del que vam trobar ahir, decidim anar a buscar de nou una altra solana, així que seguim la pista encara un parell de quilòmetres cap a l'Armèros. Grans vistes de la cara sud i oest del Mauberne. 

El sol apreta fort i anem pujant amb la calma..amb tanta calma que sembla que no arribem mai. Deixem el coll de Varrados enrere i arribem Mahls d'era Tartèra, on per fi trobem una mica pendent i podem fer alguna volta maria. A sobre quan ja portem més de tres hores, finalment i encara lluny, veiem l'Armèros.




Aquest parell no tenen massa clar continuar, fins ara s'ha fet llarga la foquejada, l'Adrià ha de ser a Vielha a les 3 i l'Edu diu que com a poc hi tenim 2 hores!!...jo crec que amb una horeta ens hi podem plantar, o sigui que li fotem gas. Toca passar un flanqueig amb neu dura-gelada on tirem alguns de cantos i altres de ganivetes i encarem ja finalment l'estètica carena.




Trobem el tram de baix una mica dur, així que posem grampons i deixem els esquís a baix, bé no tots, el cap calent de l'edu els puja fins dalt. Però quines vistes i quines muntanyes!! Aquí hi ha teca per parar un tren!! És tardet i la neu transforma ràpid. Foto al cim i desfem el camí de pujada amb una neu primavera excel·lent.




Estant una mica al cas i no baixant gaire s'arriba bé al cotxe sense quasi ni remar. Tanquem el cap de setmana amb una altra jornada de 20 Km (els homosapiens) la Negu potser n'ha fet 50-60Km tot el sant dia amunt i avall!!.



Edu, Adrià i Joel


1 comentari:

Núria ha dit...

vaia cap de setmana, ehhh!