9/3/11

Garmo Negro

Dimarts 8, a les 19 ens trobem a Tàrrega amb l'Edu, carreguem la furgo i anem direcció als Baños de Panticosa. A l'autovia LLeida - Osca li falta poc per ser acabada i el trajecte es fa més ràpid del que en pensem. Parada obligada a Osca per veure el barça. En acabat el partit, reprenem el viatge i arribem als Baños de les 0:00. Muntem la furgo i a dormir unes horetes fins que a les 7 sona el despertador.

A les 8 ens posem en marxa. No hi ha gaire ningú a la zona, i comencem a pujar direcció el Garmo Negro que es veu des del mateix paquing. En costa trobar el camí bo, ja que hi ha passes per tot arreu però al final, un soldat de l'excèrcit que estava per allà mig perdut en indica la direcció correcte. En poc més de mitja horeta ens plantem a la Mallata Baja on tenim grans vistes dels Fenías i podem calçar esquís. El sol comença a apretar, i algun té tanta calor que s'ha de treure el pantalons hi tot. Atrapem a uns francesos (els únics que trobarem en tot el dia) i remuntem el barranc després de la Mallata Alta. Aquí comença a haver-hi molta neu pols i amb la calor ens fan uns pans per quedar rebentats. Un cop canviem de direcció i encarem cap al coll, els pans s'acaben. Hem pujat molt lents, encarem les últimes z abans d'arribar al coll i ens plantem a sota la pala sud del Garmo passades les 12.




Tenim els nostres dubtes de si pujar o no...és molt tard i la neu està una mica massa empapada. Finalment, decidim pujar per les moltes traces (a peu) que hi ha. Deixem els esquís a mitja pala i acabem de pujar a peu. Grans vistes de dalt, amb els infiernos i el seu corredor sud a davant, Midi d'Ossau, Vignemale, Gavarnie...etc etc... Mengem alguna cosa, i cap avall. Arribem a on hem deixat els esquís, taules el peus i baixem fins al coll, no sense tirar alguna petita allau de fusió.


A partir del coll, busquem les orientacions nord, on trobem powder del bueno i disfrutem de valent fins arribar a la Mallata Alta. Quin descens tant directe!! Després la neu pols s'acaba i acabem de baixar fins a la Mallata Baja, on a les 3, dinem, fem un cop de cap i acabem de baixar fins al Balenari.


Edu, Ian i Joel