10/3/21

Carançà. La Gàl·lia de l'Oriental

 


Avui arribo tard a Núria amb el cremallera de les 10 i sense masses expectatives. Fa prous dies que no neva i a cotes baixes el marró és el color dominant. Enfilo cap al torrent de Noucreus amb neu quasi bona part del camí, només descalçant dues o tres vegades abans d'arribar al pont de l'Escuder. Neu a primera hora dura i en algun petit flanqueig glaçada. Abans de les 12 faig el cim amb una útlima pala amb neu ja ben transformada que es deixa traçar molt bé i amb ganes de baixar-la ja. Em creuo amb els únics que em trobaré avui que fan la Vallter-Núria-Vallter.






Des del cim ja veig una molt bona baixada directe des del cim cap al Racó Gros. Bon neu pols (2-3cm) sobre la capa dura de sota. Després de la primera pala segueixo i segueixo primer per un petit tub i després vaig a buscar la les pales encarades a est que em deixaran al replà de baix. 






Una bona dosi d'adrenalina no esperada i la calma absoluta en aquest racó. M'hi quedo ben bé 20 minuts al Planell de l'Estany escoltant el silenci i assaborint la solitud abans de tornar a posar les pells i remuntar cap a l'estany Negre a sota el pic de l'Infern.


D'allà enfilo cap al Estany Blau pel llom i traçant bé per sobre la capa de neu pols que no he abandonat encara des del Noucreus.



Travesso l'Estany i pujo al coll de Carança pel tub de sota el Pic Superior de la Vaca que té una cara nord avui per llançar-s'hi des de dalt de tot. 


Torno a ser dalt del cim del Noucreus i ens tornem a creuar amb la parella d'abans de tornen. Punt de trobada del dia. Ja només queda baixar per la més que bona neu cremeta de la cara sud del Noucreus que segueix per torrent fins que la neu s'acaba i sembla que vol despuntar la primavera.



Joel