29/1/17

Puig de les Agudes des de Setcases

Sona el despertador poc després de les 6 i encara em fa mal tot d'ahir de fer el Taga des de Ribes. Espero que avui valgui una mica la pena....


Arribem a Setcases i aparquem just a costat del pont que creua al Ter. (1270m). Neu abundant a aquesta cota ja i temperatura de -1 que haurà deixat la neu ben endurida a cotes baixes.


A les 8:15h ha estem  travessant el pont i ens calcem els esquís per començar a pujar per la pista que amb 3 revolts es planta al Bac de Setcases on comencen els "Prats de vaques" i el bosc s'aclareix. Som els primers de molts avui!





Agafem una traça ben bona d'ahir que puja fent unes bones llaçades ens deixa al cim del Puig de les Agudes amb una hora justa (1976m). Al vespre-nit han caigut uns 5cm de neu pols que han deixat aquesta pala nord d'escàndol. Però a l'altra banda hi toca el sol i no ens podem estar de saltar per la sud amb bones vistes cap a la Plana, el Montseny i més a l'esquerra lluny lluny el mar. 





Bons primers girs per escalfar fins que la cosa d'encrosta i tornem a posar pells i ens plantem de nou a dalt. Baixem ara direcció nord nord fins a 1700m amb una polsarraca que no sembla que esquiem a aquestes cotes. Tant bona és que tornem a posar pells i amunt.




Tercer cim del dia, ara ja més poblat de gent i baixem ara per la cara nord-oest, fins a Socarrats just on comença la pista...amb neu boníssim a dalt i una mica encrostada cap a cota 1600m. 






Agafem la pista que hem remuntat i fem un tros d'esquí de supervivència però carreguem esquís a l'esquena ja que és molt estreta i adreçada i algun roc surt ben afilat. A les 11:15h al cotxe i a fugir de la gentada de por que hi ha a Setcases!

Boníssima!!


Xevi i Joel