13/2/15

Pic de Noucreus per Vallter

La idea d'avui era fer un bon entreno aprop de casa, així que anem direcció vallter amb la idea de fer un vallter-nuria i tornar. Avui però no és un dia diferent dels altres. A Vallter i bufa vent i els núvols venen i van. Sortim del pàrquing de baix pel torrent fins al refugi i d'allà directe al coll de la Marrana. Neu molt dura i gelada al útlims on veiem una partida de bitlles després que un parell de persones baixin un bon tros emporant-se un parell de formiguetes que pugen.

Un cop al coll, el dia no pinta gens bé...cap a Núria està tot tapat i no es veu res més enllà del Bastiments, així que decidim tirar cap a on ens hi veiem i baixem cap a l'embut de Coma de Vaca. De la neu més val ni parlar-ne. Un cop allà, sembla que la boira escampa i ens afanynem a remuntar cap a Aigols podrits i d'allà amb un sol espaterrant cap a Tirapits.





Últim tros amb grampons i resseguim la carena amb fort vent i neu ben dura.




 Arribem al Noucreus i decidim per prudència recular, doncs estem a unes quantes hores del cotxe. Baixada per neu dura primer i des de Tirapits dura i ventada i amb poca visibilitat.







Bona baixada des del coll de la Marrana amb bona neu pols i al cotxe després de 7 horetes i 1650m de desnivell.

Edu i Joel