23/6/14

Alt del Griu i Estanys d'Ensangents


Avui anem a descobrir la vall d'Ensangents, ben desconeguda pels dos i probarem d'arrodonir la sortida amb el cim de l'Alt del Griu que li tinc l'ull posat per de cares a l'hivern.

Pujada per la groga, descens per la vermella
Deixem el cotxe abans del final de la carretera dels Cortals d'Encamp, sense arribar a creuar el riu. Allà un cartell ja indica el camí evident que porta al refugi d'Ensangents per un camí amb poca pendent i que va per dins el bosc fins quasi arribats al refugi. Les cames noten una mica l'excursioneta del dia anterior a la Serrera, així que el camí suau va perfecte per escalfar motors creuant els dits perquè el temps ens aguanti.



Un cop passat el refugi, girem a l'esquerre per un camí no massa evident ni indicat per arribar als Estanys d'Ensangents i la dreta pujada a la Collada d'Entinyola encara amb una bona acumulació de neu.


Del coll al cim, és una suau pala entre pedres i herba sense més pèrdua que ens deixa a l'Alt del Griu (2878m) amb excel·lents vistes al circ del Meligar.


Al fons Serrera i Coma del Senyac de la jornada d'ahir.

La baixada, com que la Núria vol entrenar fort el cartílag del genoll, decidim fer-la pel dret directe fins a la carretera, per la "pala" nord...no massa recomanable ni agraïda, i amb un camí no massa clar que ens deixa a tocar de la via Ferrata dels Cortals d'Encamp i d'allà 10 minuts de pista forestal fins al cotxe.


Núria & Joel