11/8/13

Etapa 3: Torre de Cabdella - Espot

Dades tècniques de l'etapa:

Desnivell positiu acumulat: 1650m
Distància: 64Km
Temps sobre la bici: 6h 15 min

Avui comencem aviat i després d'esmorzar pugem a sobre les bicis que encara no toca el sol i fa una bona fresca. Davant nostre i des de la Torre de Cabdella veiem el Montsent de pallars, cap a on ens dirigim i acabarem com en cert manera rodejant. Primer tram fins a Espui per la carretera per escalfar, i a l'entrada del poble ja trobem el cartell indicador del coll del Triador.


L'etapa d'avui es caracteritza per la pujada del Triador de quasi 1000m de desnivell non-stop per una pista ample de Terra.



La veritat, i com que l'agafem bastant aviat al matí, no es fa massa pesada. Només fem una parada una mica més amunt de la meitat i arribem prou frescos a dalt.



Allà i com que fins no són ni les 12 del matí i fins a Espot només queda "planejar" i baixar per les pistes, decidim acostar-nos amb la bici fins al l'Estany Gentó per la via Verda o antic carrilet. Se'ns fa etern sobretot el primer tros és molt poc ciclable degut a que encara hi ha les antigues vies, i més d'un es fot una castanya. Les vistes valen molt la pena, però de tornada al coll de Triador (més de dues hores després!), traiem la conclusió que no valia massa la pena, sobretot per lo poc ciclable del camí.



Des del coll del Triador queden encara uns quants quilòmetres fins a arribar a Espot, primer per la pista bastant plana que rodeja el Montsent de Pallars i després a partir que creuem el barranc de Berasti toca fer l´última pujadeta fins al coll de la Portella. 

Tram molt agraït amb grans vistes de tot lo Pallars, Pica d'Estats, Tavascan i companyia fins a les pistes d'Espot amb forta pendent i arribada a l'Alberg les Daines on després de que l'Edu ens faci una bona sessió d'estirmanets, mengem i dormir molt bé.