9/8/12

Barranc Núria


Després del bon estreno al barranc del Llech, en Trill i en Maya proposen d'anar a fer el barranc Núria, un dels més esportius dels Pirineus i també i uns dels més accidentats.

Dades tècniques:

Longitud: 1200m
Desnivell: 275m
Aproximació: 1h - 1,5h segons dreceres...
Descens: 2-3 hores
Retorn: 45 min


Segons les ressenyes de nivell 5 (sobre 6) amb salts bastant espectaculars i tobogants per posar la pell de gallina (clar que sempre es poden rapel·lar).

Nosaltres com que anem amb en Trill i en Maya que l'han fet molts cops, ni es plantegen muntar cordes a molts dels tobogants on la majoria de gent els munta. Si al barranc del Llech flipàvem amb la llençadera...els tobogants i les volades d'aquí els superen amb escreix. 

Es comença al marge esquerre de la presa amb un ràpel per entrar al riu...son agost i en plena onada de calor..però aquesta aigua està glaçada....


El tobogan 3 ja ens ensenya de que anirà una mica tot plegat....17 metres dels quals el 5 últims acabes volant. A mig tobogant fa una mica de curva i un dels membres s'endú la primera nata del dia deixant-s'hi mig colze. 

El segueix un rapel més de salt de 14 metres i a continuació un dels tobogants més adrenalitics. Es tracta de posar-se el més a la dreta possible fora de l'aigua i deixar-se anar...sense saber que a la meitat la roca d'acaba i toca tornar a volar. Aquí un servidor aterrissa amb les cames completament obertes i quedo completament plegat...diossss!!!

Continuem fins arribar al pont del Salt del Sastre que, pels que encara no estem prou massacrats es pot saltar tants cops com es vulgui o fins i tot no saltar-lo. 14 metres de volada on costa lo seu mantenir el cos recte per entrar a l'aigua...


Aquí toca agafar un tros del camí de de Queralbs a Núria uns 10 minuts per tornar a entrar més avall al riu.
Després de algun rapel i algun salt s'arriba a la l'espectacular últim grog/salt. 

Aquí hi ha 3 opcions:
1- Fer un passamà per l'esquerre i acabant fent un rapel volat de 25m
2. Fer un curt rapel de 6 metres més un tobogan de 19 no massa net
3. Fer el curt rapel de 6 metres, fer un passamaà de 4-5 metres  l'esquerre del togogan i un rapel de 10-12 metres. 

Els machines diuen que ens tirem pel tobogan i en Trill no s'hi pensa dos vegades, però nosaltres no ho veiem pas clar i ens decantem per la opció 3 més segura...tot i que ens queda l'espina clavada per no haver fet aquest tobogan...


 

Després d'això ja només queda fer un curt salt/rapel de 6-7 metres i ja està donem el barranc per acabat. Es pot seguir fins a baix a la central elèctrica fent el barranc integral, però pel que es veu és molt monòton i per tant decidim deixar-lo aquí. Al marge dret surt un camí ben empinat que va a buscar de nou el camí de Querals a Núria i puntuals a la feina!! ;)

* Les fotos no són del dia., són extretes d'internet. Trobareu una bona ressenya a: 

Trill, Maya, Joel & CO