13/3/12

Bacivers - canal de la cara nord

Porto tot l'hivern inflant el cap als companys que hem d'anar cap a la cara nord del Bacivers a fer-hi alguna canal, però fins ahir no va haver-hi manera. Finalment convenço en Maso per anar-hi però haurà de ser una matinal doncs hem de ser a dinar a casa!!

La veritat és que arribant a Vallter, a la part de baix el panorama és desolador. A les pistes si no neva o comença a fer fred, no arriben ni de tros a Setmana Santa. Enfilem directes cap a la pujada de les xemeneies, no sense descalçar un tram de 15m. A les 9 del matí la neu està molt dura, però ho salvem sense ganivetes. A dalt a les 10 i ens llencem cap a l'embut amb neu més que dur , petrificada (ara per ara es podem descartar les cares nord per esquiarles). Una baixada que ni regalada. Un cop a baix, disfrutem de la tranquilitat d'aquesta vall i enfilem cap a la cara nord del Bacivers amb neu canviant entre dura i pols transportada. Jo tenia ganes de fer el Petit Dídac però en Maso ja el va fer fa un parell de mesos així que seguim amunt i anem fins a sota la canal central central més ample de la qual no n'he vist cap ressenya de nom, així que li direm canal Neret (en honor a la filla d'en Maso).



Petit Dídac


La neu està dura, just al punt perquè els grampons treballin bé. Ens l'anem mirant per baixar-la esquiant algun dia, avui segur que no perquè està tot massa tiesso. Un cop a dalt un mos i en llencem directe per la pala est que a 2 quarts d'1 està al dente amb una neu primavera excel·lent. Posem pells i remuntem un tros fins que empalmem amb la pala directe que baixa del Bastiments que també està força bé, cap a pistes i a la 2d2 al cotxe.


Foto d'Asprextrem del desembre passat



Vistes del Corredor "Neret" des de dalt




Maso i Joel