1/4/11

Pic de l'Infern - Carançà

Exprimint una vegada més la neu del Pirineu oriental, tornem a Vallter per fer-hi una circular bastant interessant.

Sortim poc abans de les 9 del pàrquing de dalt, coll de la marrana i deixant la gent i entrant en la màxima sol·litud, flanquegem per sota el bastiments direcció les Collades de les Comes de Malinfern, amb neu dura en algun tram massa dura però sense posar ganiveges. Pugem cap al pic del Freser amb esquís als peus fins a uns metres abans on hem de descalçar i carregar esquís a l'esquena que no ens traurem fins arribar al mateix pic de l'Infern seguint en alguns tram l'esmolada carena (3h).





Des del cim ens mirem la pala oest que baixa directe cap al estanys de Carançà. Fem un mos, i en hi tirem de caps. Sembla que la neu està al punt doncs al ser cara oest, fa poca estona que hi toca el sol. És un pala d'uns 40-45 graus sostinguts fins a baix amb un tram que s'estreny al tram de baix. Baixem fins a l'Estany Negre, dinem amb la calma i remuntem cap a l'estany Blau per la pala de l'esquerre, sembla que cap a la vall de Carançà la neu és continua bastant més amunt que a la vall del Ter.





Un cop som a sobre l'estany blau, decidim no pujar cap al coll de Carançà i ens enfilem directe per una canal -pala directe (grampons i piolets) cap al pic inferior de la Vaca (5h). Són les 2 i la neu ja està podrida! Baixem cap a Aigols podrits on posem pells, remuntem cap al Coll de la Marrana i cap al cotxe.






Maso i Joel