14/3/21

Llessui

Dia de la cursa del Bassiero. Ens aixequem i el panomarama és desolador. Vent, boira, neu i la cursa encara més retallada...pujar fins al refugi i fer voltes per allà... 


No ens ho pensem ni un instant, agafem els parracs i desfem el port de la Bonaigua. Destí? Casa...i si pels camí ens trobem alguna pala, encara aprofitarem el matí.

Passat Llavorsí veiem les pales franques de Llessui ben innivades. Indret totalment inèdit pels dos. Estació fantasma. A Rialb posem l'intermitent i carretera amunt fins a la base de l'estació. La neu que veiem...mooolt amunt estem a 1400m. Ens Samuel s'ho mira i diu que amb la 4x4 pugem fins a la neu per la pista...doncs gas amunt, unes quantes paelles de fang i neu bloquejant diferencial i ja som a peu de via. 



Pugem pel costat de l'arrastre de més al nord i pugem pel suau llom fins al primer cim. Bony d'Altars.




D'aquí seguim carenejant fins al cim més alt del circ. Lo Tossal. Fem un mos i ens mirem per on ens llancem buscant l'orientació justa per trobar la neu prou estovada. Saltem per la pala NE cap al Barranc de Boigues fins a l'entrada del Barranc del Portell on hi ha una cabanya-refugi.







Tornem a posar pells i enfilem tot el barranc amunt fins al Bony d'Altars de nou i d'aquí traiem pells i directes per la pala directe de l'estació. Prou adreçada i s'ha d'agafar ben estable. Ens fa respecte però la disfrutem de valent i com més avall més trams de bona pols per acabar de xalar de valent d'aquest cap de setmana.




I arribem esquiant a la furgo tancant un cap de setmana complet d'esquí de muntanya amb més de 30km i +3000m de desnivell traçant somnis amb esquís al peus.




Samuel i Joel