13/6/19

Lanzarote

Segona setmana de noces aquesta si amb la família al completo. Anem a la illa volcànica de Lanzarote on tota persona aficionada a la geologia hauria de posar els peus algun dia. El camp base el tenim a Costa Teguisse, possiblement un dels llocs més turístics de la illa, on hi ha més cartells amb anglès que amb castellà i prou ventós tots els dies, però això és general a tota la illa.

La part més complicada del viatge, els trajectes en avió...tots els nens dormen excepte una, que es passa les 3 hores i mitja de vol amunt i avall com un torbellino que no pot parar. 




Tarda d'acomodar-se i passeig pel Costa Teguisse on si hem de donar un titular, està clar que és: Vent!

L'endemà toca anar al mercat a Teguisse, diue que és famós..bona turistada i a la tarda després de descobrir la piscinota de l'apartament, anem al paradís dels surfers: Famara, on com no pot ser d'una altra manera, el titular de la tarda és vent x 10, encara que ens regala unes llums en especials.












El dilluns anem a Puerto del Carmen, un dels llocs on fa menys vent de l'illa a la playa del Hotel de los Fariones on si, el vent finalment ens respecte i famosa per fer snorkel, un autèntic paradís de la diversitat sota l'aigua. 
A la tarda anem al Charco del Palo, poble nudista amb tres piscines naturals.




Dimarts descansem una mica de platja i toca anar al Parc Nacional de Timanfaya (ben d'hora ben d'hora que no volem fer cues) on fem la volta d'una hora amb bus parc on tant sols fa 200 anys van petar uns quants volcans de la zona. Després toca anar a les vinyes de la Geria a fer la més que interessant visita guiada on ens expliquen com aconsegueixen cultivar vinyes sense regar-les en tot l'any. La capa de cendra de 2-3 pams de sobre l'argila n'és la clau per retenir la humitat durant tot l'any i a la tarda anem fins al volcà del Cuervo.

















Dimecres anem al sud, a les platges del Papagayo on tot i ser el pitjor dia (núvols) podem ben disfrutar de una de les platges més boniques de l'illa. A la tarda anem al més que prescindible jardí del cactus....





Dijous dia estrella del viatge. Anem fins a Orzola per agafar un ferri cap a la illa de la Graciosa. Allà lloguem bicis tots el dia i creuem l'illa fins a la platja de las Conchas.










 Ala tarda anem a la costa de costat de la Caleta del Sebo on la baixa marea ens regala unes piscines/rius naturals que costaran de borrar de la nostra memòria...










Divendres penúltim dia, aprofitem per tornar al nord a visitar la Cueva de los Verdes i els Jameos del agua (aquest últim ben prescindible si abans s'ha vist la cova) i al migdia anem al Caleton Blanco a costat de Orzola on les marees ens regalen de nou unes piscines naturals ideal pels nens.



Acabem amb una tarda vespre de relax i tapes i l'endemà toca tornar amb poques ganes i és que Lanzarote ens ha donat molt. Esperem tornar-hi alguna dia, qui sap si a retirar-nos?




Júlia, Núria i Joel