31/12/17

Pic Negre

S'acaba l'any i diuen que toca fer un cim inèdit. Després de mirar mapes i adonar-nos que ho tenim tot bastant trillat del que ens queda a menys de dues hores de casa, mirant i remirant el mapa de la cerdanya, en Samuel proposa d'anar al Pic Negre des del pobles de Bescaran (a sobre la Seu d'Urgell). No trobem cap piulada amb esquis per aquesta vall, normalment es fa des de la Rabassa, aixi que no sabem què ens trobarem ni si hi podrem acostar-nos-hi prou amb el cotxe.

Recollim en Xevi a Berga i li fotem directes pel tunel del cadí. Clatellada al canto, però guanyem 20 minuts ben bons en comparació si passessim per la collada de Tosses. En una 1h i 50min som al poble de Bescaran i d'allà agafem una pista ben nevada i gelada cap a l'Obaga de Bescaran que ens permetrà sortir de 1716m gràcies al subaru d'en Samuel.


Aparquem el cotxe i foquegem els 2km de pista que ens queden abans d'entrar a la vall del Torrent del Port Negre que remuntem direcció NNW primer bastant plana i que amb l'alçada va guanyant pendent.





La majoria de cims estan ben escombrats pel vent, però al voltant del torrent i pel bosc encara tenim unes bones pales. La idea era anar al Monturull i fer la tornada per la vall del Torrent de la Bassa, però en veure que del Pic Negre al Monturull haurem d'anar a peu ho descartem. 



Tardem 2h i 15min per arribar al cim del Pic Negre. D'allà ens acostem al Clot del Port Negre, per intentar saltar a la cara nord fins als Tolls de l'Olla, però o no hi ha neu, o la que hi ha està massa carregada-placada i amb convexitats que fan por, així que fem un mos i abans que el vent ens faci agafar fred, desfem el camí de pujada per una neu ventada-primavera que ens fa xalar de valent. 










Xevi, Samuel i Joel