4/3/17

Tarbesou

No és fins ben entrada la temporada d'esquí de muntanya que anem a la cara nord del Pirineu, doncs no ens ha calgut. Un any amb més neu a la cara sud i a llevant ens han fet fins ara gaudir d'allò més a costat de casa. 

Anem a la zona d'Ax les Thermes, on hem hem passat molt bons Nadals últimament. En aquesta ocasió ens allotjament a La Forge (Ascou). Arribem el divendres al vespre amb una tímida pluja i absolutment res de neu a fons de vall després de dues setmanes d'anticicló. A la nit sentim ploure amb força però el que no ens esperàvem era llevar-nos colgats de neu.


Després d'esmorzar para la nevada i aprofitem per anar a fer una excursió fins a Ascou per disfrutar del paisatge de postal.





A la tarda s'aclareix del tot i aprofito per fer escapada al Tarbesou ràpida que hi ha previsió que a les 5 torni a nevar. Durant tot el matí no hem parat de sentir petardos a l'estació d'Ax...a la tarda toca el torn a l'estació d'Ascou. Surto de la paella més alta (1685m) travesso les pistes i un pister ja em diu que no m'acosti a la dreta o quedaré colgat. 



Mentre aprofito una traça per pujar fins a la serra de Monegou sento un parell d'explosions moooolt aprop...i la posterior allau...uffff...




Dalt la serra només queda la neu vella de la ventada que ha fet..m'acosto fins a la cicatriu i fa més de 2 metres....tela!
Segueixo pujant però el mal temps fa rato que vol entrar a la vall...fa mitja hora ben bona que el Tarbesou aguanta la tempesta....a la que passi la barrera serà un campi qui pugui...i això és quan estic a la última rampa.



Trec pells i encara no he començat a baixar que comença nevar de nou amb ganes. Temps just d'arribar al pàrquing amb una visibilitat prou decent...
 

Joel