13/7/14

Pedals del Pedraforca


Aquest estiu no en podia faltar una pedals, així que després de fer una mica el tafaner per internet i mirar les opcions que tenim amb un cap de setmana, la proposta de pedals del Pedraforca ens sembla molt interessant...amb uns 100km i 3400m de desnivell acumulat positiu a part de ser una zona completament desconeguda per nosaltres per descobrir.




Nosaltres la fem amb dos dies i portant-nos nosaltres mateixos els equipatges. Millor amb dos dies que fer-la amb tres per poder partir per la meitat la llarga pujada fins al Pas d'Estivella tot fent nit al Port del Comte. 

Etapa1: Gòsol - Port del Comte : 42,4 km / 1.740 D+ / 1.430 D-

Anem a l'hora dels senyors i comencem la primera etapa a Gòsol passades les 11 del matí. La ruta va a travessar Serra del Verd per les Collades Altes i després de una forta baixada va a parar a la Coma, als peus del Port del Comte on comença la pujada més dura de la travessa per nosaltres (corriol no ciclable al final) fins a l'estació d'esquí on fem nit al refugi del Bages junt a uns altres 20 ciclistes que fan el mateix itinerari.

Etapa2: Port del Compte - Gòsol: 55,2 km / 1.670 D+ / 1.980 D-

Ens fem grans i el diumenge també ens ho agafem amb calma i sortim els últims del grup cap a les 9:30. Comencem amb una suau però llarga pujada fins al Pas d'Estivella. El més dur del dia, els primers minuts d'assentar-nos a sobre la bici...realment feia molt temps que no ciclàvem...però tant mal al cul?? no serà que els companys d'habitació ens han jugat una mala passada aquesta nit....

Gran vistes al pas d'Estivella...i gran baixada fins a l'estació d'esquí de fons de Tuixen-Lavansa i encara millor baixada per corriol fins al poble de Tuixén. Allà comença la pujada al Port de Jovell, tot amb pista i ciclable però que es fa bastant llarga també, passant pels pobles de Fòrnols i Cornellana i resseguint mitja Serra del Cadí per la vessant sud. Al coll baixada ràpida fins a la Jossa del Cadí on nosaltres dinem i només queda pujar el curt port de muntanya fins al coll de la Josa per veure de nou Gòsol. Recomanable agafar el corriol per anar a Gòsol i acabar el ruta amb una mica d'adrenalina (encara que el primer tram no és ciclable), que no anar per la carretera.



Tota la info a la més que completa web dels pedals i amb un roadbook perfectament indicat: http://www.pedalsdelpedraforca.com/




Edu i Joel

2 comentaris:

Núria ha dit...

uuaaa! només de veure el perfil ja m'he cansat!!!!

Traçant somnis ha dit...

au va...però si tu això ho fas corrents, amb un dia i encara vas sobrada!!! ;-)!