4/1/11

Pic de l'Home Mort

En vistes del panorama desolador del pirineu oriental, optem per provar sort al microclima de Camporells – vall de Galba i sembla que l’encertem.


Pujada amb els remuntadors fins a la Serra de Mauri (7E)…..la serra de mauri està bastant pelada i s’ha de portar esquís a l’esquena uns 15 minuts. Descens fins al refu de camporells amb neu gelada per entre els arbres… durant el descens veiem bastant lluny un pic amb una pala que ja ens fa venir salivera….mirem el mapa i és el Puig de Morters (que no Mortiers) o Pic de L’Home Mort (entre el Mortiers i el Pic de la Portella Gran).



Travessem els llacs gelats i remuntem com si anéssim al mortiers, tota la pujada amb els esquís als peus i amb neu bastant dura. Seguim fins al coll de l’Home Mort on ens posem els grampons i remuntem els 50 m de desnivell que ens separen del cim per la carena. A dalt vistes a tota la vall d’Orlu i cap al Pirineu Andorrà que es veu bastant més innivat.


Sense esperar més ens llencem per la pala, que per la nostra sorpresa és d’una neu pols excel•lent (sembla que l’aproximació fins a aquest desconegut cim ha valgut la pena). De sota el llac remuntem uns metres i tornem a calçar esquís on seguim el descens fins a camporells amb neu sempre dura, pujada a la serra de mauri portejant una estoneta i descens per la pistes.







Ian i Joel