4/5/14

Circular al Puigpedrós de Llanós

Els plans i la sobretot la meteo es van torçant a mesura que passen els dies...descartem els Alps doncs no sortíriem ni de la furgo, també l'Estasen de l'Aneto que la farem caure aquesta primavera si o si...després volem anar cap al Medacorba i Comapedrosa, però amb la nevada que ha caigut i el fort vent, ens ho repensem i acabem anant a lo segur però no menys interessant. Sortim a l'hora dels senyors i parem a dinar al restaurant 5 estrelles de l'Estany de Puigcerdà mentre anem fent temps per veure si el vent afluixa una mica. Després de veure que ens tocarà pillar quan arribem al Coll de Pimorent, decidim que no val la pena esperar més i acabem d'arribar. 

Al coll agafem la pista de terra cap al Coll d'en Garcia, fins que just abans de creuar el riu trobem una llengua de neu, que sembla que serà continua fins dalt. Així és, i amb penes i algun treball degut al fort vent i algun floc de neu que cau, arribem al Coll ben carregats amb la idea d'arribar i fer nit a Besinés. 


Després d'un primer tram una mica precari, entrem al torrent i aquí la neu ja és abundant i es deixa disfrutar encara que un xic pesada i humida. Just davant del refugi de Besines, veiem un refugi que per dins està en perfectes condicions per passar-hi la nit, i que no està ressenyat ens els mapes. Així doncs, deixem els trastos i com que queden encarar 2-3 horetes de llum baixem fins a baix a treure el cap per veure que el refugi de Bésines està completament tancat sense cap part lliure.



Quines provisions que hi ha al refugi....fuet per estrenar, caixes de cervesa, vi..sembla un queviures això!!! però nosaltres amb el nostre tuper i pasta xina. Després d'escalfar els peus a costat del foc, a dormir la mona que l'endemà tocarà matinar fort. 


Ens aixequem ben d'hora ben d'hora per aprofitar la llarga jornada que ens espera. Fem primer una espècie de diagonal i anem a buscar la vall que mena al Pic de Madides i al Llanós. Aquí no ha ventat i ens endinsem en un paisatge més aviat hivernal que primaveral. 



Pugem per l'embut entre els dos pics que està ben carregat de neu, fem el Madides i després el Llanós, mentre contemplem els propers pics del dia el Puigpedrós de Llanós i el Coma d'Or.




Gran mirador de l'Ariège, tant un com l'altre, però no ens encantem i ens llancem esperitats cap avall, doncs la neu és per quedar-s'hi a fer sèries!!



Si si! som a 4 de maig i això és un festival. Posem pells i anem a buscar el coll i la carena que va cap al PuigPedrós de Llanós. En Samuel i la Gemma ja l'han fet i no tenen massa clar si pujar-lo o fer directament la volta pel Puig de Fontviva. Jo a aquest fa molt temps que el tinc a la llista així que m'avanço a la per la carena que va fent puja i baixes i on cal descalçar en més d'un tram i acabo pujant la pala per la part dreta menys carregada.



Faig cim i mentre baixo veig que en Samuel i la Gemma es decideixen per pujar el cim també. Dubto de si tornar a pujar amb ells o tirar cap al Coma d'Or. El final vaig cap al Coma d'Or, descalçant esquís i pujant un tros per la part sense neu. A dalt ja veig que per baixar cap al Coll d'en Garcia s'ha de fer tot a peu, així que decideixo saltar cap a Besines un altre cop i remuntar la vall fins al coll i després bona baixada fins al cotxe, on cau un bon cop de cap abans no arribin la parella.



Gemma, Samuel i Joel