20/7/18

Robiñieira

Fem una escapada llampec entre setmana amb en Samuel per anar a fer un 3000. Al final anem per l'opció fàcil, un 3000 a prop i no massa complicat. Agafem la pista de Chisagües que ens deixa ben amunt amb la furgo (últim tram només per 4x4) on passem la nit tempestuosa.

Sortim ben aviat direcció els llacs de la Múnia, camí que vam fer ara farà ja 5 anys quan vam fer el cim de la Múnia. Abans però d'arribar al primer llac, ja ens desviem del camí principal i anem a buscar la senyora pala sud del Pic de la Robiñieira (que a l'hivern ha d'acollonir de valent, doncs son 600 metres de desnivell ben exposats).

Nosaltres només trobem un parell de "neveros" a la part baixa que ens fan engramponar i la resta de la pala ara a l'estiu es fa seguin el camí prou ben marcat fins a arribar a la carena cimera, on només cal posar les mans a terra uns instants just quan acaba la pala. La carena en sí no té res, i en 2 hores des de que hem sortit del cotxe ja fem cim quan encara no son ni les 9 del matí.Moltíssima neu a tot el circ de la Múnia on de ben segur es pot allargar la temporada d'esquí de muntanya fins a finals de juny tranquil·lament. Nosaltres de moment ja ens hem apuntat a la llista la Punta Alta de las Blancas per fer la primavera que ve.

Com que és molt aviat i sembla que el dia té ganes de aguantar ens plantegem fer una circular completa pels estanys de La Larri, baixant i pel barranc, los Llanos i refugi del mateix nom i tornant al cotxe pel GR i el refugi de La Estiva, grandíssim mirador de Pineta i les cares nord del Món Perdut.

Al final surt una bona volta, amb 1800 de desnivell positiu i no menys de 20 km ens unes 8 hores d'activitat.

Samuel i Joel

1 comentari:

JOSE LUIS ha dit...

Mis 2 webs (sin publicidad) pueden interesarle a usted: yofrenoelcambioclimatico.blogspot.com (MENOS es MEJOR) y plantararboles.blogspot.com, un manual para reforestar, casi sobre la marcha, sembrando semillas de árboles autóctonos en zonas deforestadas, baldías, más o menos cercanas al lugar de su recolección. Salud, José Luis Sáez