12/10/15

Portella de Rotjà - Vallé du Tech

Amb ganes de conèixer alguna vall nova del Pirineu però sense massa conduir, ens dirigim cap al Ripollès i després de passar el coll d'Ares baixem fins a Prats de Molló on pugem fins al refugi - Gite d'Etape de les Conques on arribem 1 hora i 40 minuts després de sortir de Vic.



La previsió de vent no és molt esperançadora, així que arribarem a on el temps ens deixi. En 15 minuts ens plantem al coll de Baix on seguim les marques que indiquen al Costabona (4h...). Deixant el camí més lògic i desviant-nos a la dreta. Una forta pujada de 800m de desnivell ens deixa a la Portella dels Ayets, a pocs metres a l'est de les Esquerdes d'en Rotjà.




Seguim la carena i anem passant les esquerdes quan la boira ens engoleix i acabem d'arribar al refugi de la portella per esmorzar.



Sortim direcció al Costabona, però el núvols no s'aixequen del cim, així que, al no tractar-se d'un Montblanc, decidim tirar cap avall per la vall del Tech, una vall que em tenia de fa bastant temps encuriosit.




Arribem a la barraca de la Coma del Tech i seguim baixant pel camí secundari a costat del riu i per la pineda que ens regala 4 rovellons i fins al refugi de l'Ouillat. 




A partir d'aquí toca flanquejar cap al Coll Baix per dins una fageda que just comença a canviar el colors.




El que havia de ser una matinal, s'acaba convertint en una bonica ruta circular de quasi 7 hores, amb bons contrasts d'alta i mitja muntanya en un indret completament solitari.


Núria i Joel