29/1/17

Puig de les Agudes des de Setcases

Sona el despertador poc després de les 6 i encara em fa mal tot d'ahir de fer el Taga des de Ribes. Espero que avui valgui una mica la pena....


Arribem a Setcases i aparquem just a costat del pont que creua al Ter. (1270m). Neu abundant a aquesta cota ja i temperatura de -1 que haurà deixat la neu ben endurida a cotes baixes.


A les 8:15h ha estem  travessant el pont i ens calcem els esquís per començar a pujar per la pista que amb 3 revolts es planta al Bac de Setcases on comencen els "Prats de vaques" i el bosc s'aclareix. Som els primers de molts avui!





Agafem una traça ben bona d'ahir que puja fent unes bones llaçades ens deixa al cim del Puig de les Agudes amb una hora justa (1976m). Al vespre-nit han caigut uns 5cm de neu pols que han deixat aquesta pala nord d'escàndol. Però a l'altra banda hi toca el sol i no ens podem estar de saltar per la sud amb bones vistes cap a la Plana, el Montseny i més a l'esquerra lluny lluny el mar. 





Bons primers girs per escalfar fins que la cosa d'encrosta i tornem a posar pells i ens plantem de nou a dalt. Baixem ara direcció nord nord fins a 1700m amb una polsarraca que no sembla que esquiem a aquestes cotes. Tant bona és que tornem a posar pells i amunt.




Tercer cim del dia, ara ja més poblat de gent i baixem ara per la cara nord-oest, fins a Socarrats just on comença la pista...amb neu boníssim a dalt i una mica encrostada cap a cota 1600m. 






Agafem la pista que hem remuntat i fem un tros d'esquí de supervivència però carreguem esquís a l'esquena ja que és molt estreta i adreçada i algun roc surt ben afilat. A les 11:15h al cotxe i a fugir de la gentada de por que hi ha a Setcases!

Boníssima!!


Xevi i Joel

28/1/17

Taga des de Ribes de Freser

Aprofitem l'abundant nevada al Ripollès a totes les cotes per fer el Taga sortint des la mateixa població de Ribes de Freser. Deixem el cotxe a costat del dipòsit (final del carrer d'Eudald Coma) a 961m. La pista que segueix amunt està nevada però ahir devia ploure fins a 1200-1300m i la neu aquí està molt molla i per no aixafar les pells a la primera de canvi decidim sortir amb esquís a l'esquena. De seguida enganxem amb el camí que ve de l'estació del cremallera i les marques grogues. Ens posem per dins el bosc i anem a peu fins a la Collada del Mas Conill 1140m. 






Calcem esquís amb una neu encara un xic massa humida i seguim la pista sempre amb esquís fins als Plans de la Massana (1440m). Aquí el bosc s'obre i surt el sol i veiem de ple la cara oest del Taga.

 

Seguim pujant per la traça de baixada d'un surfer. Arribem a cota 1500 i hi ha una neu pols al·lucinant. Entrem al tram de bosc estret amb els arbres arrebossats de neu.







El bosc s'acaba i seguim per la bona pala oest del taga fins que arribem al tram de dalt que es va aplanant i toca remar fort fins arribar a la creu quan el dia es comença a emboirar una mica. 2h 45min obrint traça fonda de la meitat en amunt (2040m). 




Trobem els que pugen de Pardines que ens diuen que la nord està espectacular. Aprofitem una aclarida de la boira per llençar-nos entre el pins. Brutal!



Polsarraca fonda fins a la basseta de cota 1800m, on per sort trobem una traça de pujada que ens condueix de nou a dalt, això si amb uns pams de campionat!!



De nou a la carena ja només toca desfer el camí de pujada, primer amb molt bona neu fins que al arribar al bosc la calor a humitejat tant la neu que costa maniobrar. Esquiem de baixada fins a 1300m, es podria apurar fins on hem calçat de pujada, avui però cuidarem les fustes.




Boníssima sortida que feia molts anys que tenia en ment!



Dani i Joel

26/1/17

Matagalls

El Montseny s'ha posat la capa blanca i toca anar-la a catar. Avui pleguem aviat i ens podem plantar a Collformic a les 13h. Per ser dijous deunidó la feinada que hi tenim per aparcar...no ens imaginem com estarà el cap de setmana. 

Anem a buscar el GR i encara no hem acabat de pujar les escales que ja portem els esquis posats. Bona base endurida del cap de setmana i per sobre uns 5cm de neu pols. Molta traça de gent que ha pujat a peu, amb raquetes i esquis que ens guiarà fins a dalt la creu sense treure'ns els esquís en uns útlims metres molt emboirats.







La baixada excepte la visibilitat dels primers metres un luxe tenint en compte on ens trobem. La base endurida fa la seva feina de no deixar-nos rascar i la pols d'ahir i d'avui i posa la cirereta per disfrutar dels girs.





Fina i Joel